Tips
  • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen ne het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang moet ophouden.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte huid niet behandelbaar is.
  • Overleg eerstmet uw trimmer/-ster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandeen na een wasbeurt.
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest, ringworm e.d.) en/of loops is willen wij dat graag van te voren horen.
  • Breng de hond altijd aan de lijn.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.
  • Tenslotte nog het verzoek om uw hond vrij van vlooien te brengenm. Er zijn goede bestrijdingsmiddelen en het is een sprookje dat elke hond vlooien heeft.

Bij trimsalon JUWEEL hebben wij de juiste middelen tegen vlooien en teken. Ook verzorgen wij eventueel een vlooien teken behandeling na een trimbeurt. Ook voor wormen middelen en andere dierenmedicijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft uw hond ergens last van, een wond, jeuk of iets anders vraag het ons. Bel even en /of kom langs in onze trimsalon.

De verzorging.
Wat u zelf kan en moet doen!
Natuurlijuk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de "baas". U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zo leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk t accepteren als zijn etensbak. Komt u rustig langs voor advies welke borstel en/of kam de juiste is. Wij kunnen u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van bortselen is. Veel eerder dan u denkt is uw hond aan zijn eerste trimbeurt to. vanaf die tijd dat uw hond volledig ingeent is, kunnen wij al een puppietrim geven.

Daar wij met 2 Rijksgediplomeerde trimmers werken hebben wij doorgaans geen lange wachttijden. Echter , wilt u op een bepaalde dag maak dan optijd uw afspraak. Ook voor de zarterdag en zondagmiddag maak optijd een afspraak omdat dit voor veel mensen een goede dag is. Vergeet uw trimafspraak niet, wij hebben voor u tijd gereserveerd.


Waarom naar de trimsalon?
In dfeite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houd trimmen in : scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Bouviers, Schnauzers, de meeste terrierrassen en alle overige ruwharige hondenworden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een trimmes verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risici dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciale getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vacttype worden geschoren en/of geknipt in elke gewenste model. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en ... lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Voor pups is het heel belangrijk om in een vroeg stadium aan de trimsalon te wennen. Bij trimsalon JUWEEL kunt u al terecht vanaf dat de hond 2 maanden is. Wij laten uw pup wennen aan de trimtafel, scharen, aanrakingen oren, gebit, staart, lichaam, enz. Ook laten we de pups wennen aan de geluiden in de trimsalon. De tondeuse, föhn, waterblazer al staande in het in hoogte verstelbare bad, enz. Dit alles is een gratis service van ons.

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?
Wanneer u uw hond naa een trimsalon brengt, moet u hem enkele uren afstaan. Dit is voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken ! Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerede hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuel;e wensen van te voren telefonisch kenbaar heeft gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen uw hond dan mee naar de trimsalon en daar wordt hij op de trimtafel gezet. Dit zal sde eerste keer vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden vewijderd (wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond, passend bij het vachttype, getrimd.

Indien uw hond gewassen wordt, zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn weer gedroogd wordt. Wanneer de geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond zich een beetje "vreemd" gedraagt, zolas springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het "gevoel". En .. u vergeet natuurlijk niet uw te vertellen hoe mooi hij geworden is! Want uw hond is altijd de mooiste!

Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon
Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillen en afhankelijk van de vacht. Maar u toch een idee te geven :
  • Poedelvachten 4-8 maal per jaar.
  • Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar.
  • Spanielvachten 4-6 maal per jaar.


Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs voor het trimmen niet tegenvallen! Om tenslotte nog een sprookje uit de wereld te helpenm: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd! Uw hond kan wek moe zijn ana een trimbeurt. Wij hopen uw hond spoedig in onze trimsalon te mogen begroeten !

Het uitscheren van een voetje :

Ongedierte
Vlooien bij huisdieren.
Een veel voorkomend probleem bij huisdieren is de aanwezigheid van vlooien. De aanwezigheid van deze kleine bruine, zijdelings afgeplate, leidt vaak tot heftige jeuk en krabben bij uw huisdier. Het is niet altijd even makkelijk om een vlooienbesmetting vast te stellen. Vooral bij dichtbehaarde of langharige dieren zijn deze kleine watervlugge insecten moeilijk te vinden. Bovendien leven vlooien niet op de dieren, ze eten er alleen maar. Nadat ze hun buik vol hebben verdwijnen ze snel naar de omgeving van uw huisdier. In de meeste gevallen uw huis. Uit onderzoek is gebleken dat 99 % van de vlooien in de omgeving zitten en slechts 1 % op uw huisdier. De vlo die u bij uw huisdier ziet isdus het topje van de ijsberg! U kunt dus beter uitkijken naar de aanwezigheid van vlooienpoepjes, kleine bruin-zwarte korreltjes die zich tussen de haren bevinden.

De vlo.
Er komen twee zsoorten vlooien voor nl de hondenvlo en de kattenvlo. Hiervan komt de kattenvlo veruit het meeste voor, ook bij honden. Om zich te kunnen voortplanten heeft de vlo een bloedmaaltijd nodig. Hierna legt de vlo enige tientallen tot honderden eitjes, die in de directe omgeving van uw huisdier (uw huiskamer) op de grond vallen. Na 6-8 weken, bij warm weer veel sneller, hebben zich uit de vloieneitjes weer nieuwe vlooien ontwikkeld. Deze zoeken weer een nieuwe gastheer op. Vooral na vakanties kan dit op grote schaal gebeuren (vlooienplaag!). Aangezien de eieren ook in huis liggen kunnen onze dieren ook midden in de winter vlooien krijgen.

Gevolgen.
Om aan bloed te komen bijt de vlo een klein bloedvat aan en zuigt het hieruit stromende bloed op. Om te voorkomen dat dit bloed gelijkt stolt spuit de vlo een klein beetje speeksel in de huid. Dit speeksel bevat een eiwit dat de bloedstolling remt. Sommige dieren vertonen echter een allergie voor vlooienspeeksel. Een vlooienbeet dan kan al veroorzaken dat het dier zich gedurende 5-7 dagen geen raad weet van de jeuk. Honden bijten dan het achterste gedeelte van hun rug open, vaak tot bloedens toe. Later vertoont dit deel van de rug kale plekken. Bij de kat zijn vaak over de hele rug tientallen kleine builtjes en kortsjes te voelen. Het achterse gedeelte van de rug kan kale plekken vertonen. Het voortdurend likken en bijten van de vacht leidt soms tot vorming van haarballen in de maag en braken met de kans op vermagering. Deze vorm van allergiesymptomen (overgevoeligheid) kan zowel bij de honden als bij de kat snel en effectief worden bestreden. Daarbij moeten de vlooien afdoende, grondig en langdurig worden bestreden.

Vlooienbestrijding.
Voor de bestrijding van de lintwormen is dan ook naast ontwormen, het van grootste belang dat de VLOOIEN besteden worden. Deze zorgen steed weer voor een nieuwe besmetting. U merkt dir doordat de lintwormen na 3-5 weken weer terug lijken te komen.

Voor de bestrijding van vlooien staan ons vele middelen ter bschikking. Hierbvan zijn er maar enkele afdoende. Bij langharige honden zijn druppels met een insecticide geschikt als effectief bestrijdingmiddel. Uitsluitend bij kortharige honden kunnen vlooien banden ook worden gebruikt.Nieuw zijn de spay's op pyrethrine basis (oa Dfefendog), deze worden op de vacht van de hond gespoten en bieden 2 maanden bescherming. Ze zijn effectief, milieuvriendelijk, veilig voor warmbloedige dieren en niet duur in gebruik. Als laatste kan men tabletten gebruiken met een groeiremmer erin (Program), de stof heeft geen effect op de volwassen vlo, maar verhindert het uitkomen van de eieren. Hierdoor sterven de vlooien binnen enkele maanden uit. Bij groote hoeveelheden vlooien is het vestandig om dit middel de eerste maanden te combineren met een middel tegen de volwassen vlo. Oook Program is effectief, veilig en milieuverantwoord. Program is zowel voor de hond als voor de kat verkrijgbaar. Daarnaast zijn bij katen zowel vlooiendruppels als de tabletten een geschikt middel. Kortharige katten kunnen met een vlooienband (met elastiekje) goed behandeld worden. Jonge dieren tot 3 maanden, kunnen 1 keer per week worden ingepoederd met vlooiendpoeder. Biobandjes, homeopatische vlooiendruppels en halsbandzendertjes hebben helaas geen aantoonbaar effect op vlooien. Shampoo's, spray's en poeders zijnalleen geschikt als aanvullende middelen bij de bestrijding van vlooien, omdat ze slechts kort werken en dus niet 100 % afdoende zijn. Voor effectieve bestrijding dient u ook de ligplaatsen van uw huisdiere alsmede de directe omgeveing te behandelen als ook goed te stofzuigen. Hiervoor zijn tegenwoordig goede middelen beschikbaar. Nieuw en effectief zijn spuitbussen met zogehete groeiremmers, deze pakken niet alleen de vlooien en hun larven aan, maar gaan ook het uitkomen van eieren tegen. Een extra voordeel is dat er niet zo vaak gespoten hoeft te worden, één keer per 3 maanden is voldoende.

Lintwormen
Zowel bij de hond als ook bij de kat wordt de meest voorkomende lintworm overgebracht door vlooien. De met lintwormlarven besmette vlooien worden bij het versorhen van de vacht door uw huisdier gevangen en opgegeten. In de darm komen deze lintwormlarfjes bij vertering van de vlo vrij en groeien dan uit tot volwassen lintwormen. Van de lintwormen treffen we de losgelaten segmenten, als rijstkorrelgrote witte stukjes, aan op de ontlasting. De lintwormen zijn goed te bestrijden met lintwormtabletten. Om te voorkomen dat de lintwormen telkens terugkeren, dienen echter ook de vlooien te worden aangepakt. Lintwormbestrijding zonder een afdoende vlooienbestrijding is dan ook niet goed mogelijk.

Samenvatting
Heeft uw dier last van vlooien, pak het grondig aan. Behandel het dier enh zijn omgeving. Gebruik middelen die effectief en veilig zijn (o.a. voor kinderen). Konmt u er niet meer uit, neem dan contact op. Misschien kunnen we samen een oplossing vinden.

Wij hebben bij trimsalon juweel goede middelen, tegen groothandels prijzen. ook voor allerlei kwalen kunt u bij ons terecht, wij hebben een dierenapotheek. Voor A-merken voer bent u ook aan het juiste adres bij trimsalon juweel, ook deze tegen groothandels prijzen. Voor voedsel problemen of maag, bot, allergie, enz hebben wij het juiste voer. deze is normaal alleen via de dierenarts verkrijgbaar. kijk eens op onze website of vraag het ons. 06 28975361 hondentrimsalonjuweel@hotmail.com. Bij trimsalon JUWEEL hebben wij de juiste middelen tegen vlooien en teken. Ook verzorgen wij eventueel een vlooien teken behandeling na een trimbeurt. Ook voor wormen middelen en andere dierenmedicijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Heeft uw hond ergens last van, een wond, jeuk of iets anders vraag het ons. Bel even en /of kom langs in onze trimsalon. Ontwormingsmiddelen